Uw therapeut

Achtergrond en werkveld

Graag stel ik mij aan u voor: mijn naam is Ernst Strubbe. In 1996 studeerde ik af aan de Universiteit van Amsterdam in de Klinische psychologie. Het onderwerp van mijn onderzoek en scriptie betrof:  Stress en de psychische gevolgen van stress. Hieruit volgden een aantal wetenschappelijke publicaties.

De eerste jaren werkte ik in de verslavingszorg. Daarna werkte ik met werknemers die door uiteenlopende psychische klachten uitvielen uit werk. Ik deed daar ruime ervaring op in behandeling en diagnostiek. Voorts werkte ik een aantal jaar in revalidatiecentrum De Trappenberg te Huizen met mensen met chronische pijn en vermoeidheidsklachten.

Nu werk ik al vele jaren als GZ-psycholoog in de eerste lijn alwaar ik met bezieling en resultaat de meest voorkomende psychische klachten behandel. Voorbeelden van meest voorkomende psychische klachten zijn: stress, angstklachten, somberheid, rouw, problemen in contacten met andere, problemen op werk, trauma, PDS, problemen met assertiviteit, grenzen stellen en voor jezelf opkomen.

Belangrijke waarden en kernwoorden

In mijn werk en in mijn contact met u breng ik het volgende tot uitdrukking: rust, acceptatie, openheid voor u en uw eigen idee├źn en (levens)overtuigingen, deskundigheid en zorgvuldigheid, richting geven, in beweging komen, tot ervaring komen, voelen, plezier, humor creativiteit, ondersteunen van uw proces en het geven van antwoorden en feiten indien mogelijk.

Opleidingen en registraties

Mijn opleidingen geven aan waar ik mijn kennis en inspiratie vind. Mijn registraties geven weer aan welke beroepsgroepen en beroepscodes ik mijzelf verbind.

Opleidingen

Ik ben geschoold in de Cognitieve Gedragstherapie, de Directieve therapie, EMDR, hypnotherapie, ACT en Lichaamsgerichte psychotherapie/body-mind therapie,  Sensorimotor Psychotherapie, Schematherapie en Interpersoonlijke Psychotherapie. Voorts heb ik mijzelf bekwaamd in de Transactionele Analyse en Mindfulness.

AGB-code praktijk: 94004059, AGB-code zorgverlener: 94004599

De praktijk beschikt over een goedgekeurd GGZ kwaliteitsstatuut. Dit statuut is voor u inzichtelijk op de praktijk. De vergoeding valt onder de basisverzekering binnen de Basis GGZ. Met alle verzekeraars (behalve VGZ, CZ en Carescq) is een contract afgesloten voor 2020. Een overzicht van gecontracteerde verzekeraars en actuele wachttijden vindt u onder Aanmelden.

De praktijk en route

De praktijkruimte is gelegen op Landgoed Zonnestraal, een gerenoveerd monumentaal landgoed met geschiedenis en toekomst! Het is prachtig gelegen in het bos en vlakbij de heide. Ik deel de vleugel van het Ter Meulenpaviljoen met tal van andere therapeuten. Zie ook www.ingang15.nl