Behandelmethoden

De praktijk maakt gebruik van de meest effectieve, wetenschappelijk onderzochte methodieken. Ook kijken we naar wat bij iemand het beste past en hebben we voldoende ervaring en kunde om aan te sluiten bij de meeste hulpvragen.

We beseffen dat het kort beschrijven van therapievormen geen compleet beeld geeft van hoe de therapie verloopt en wat het inhoudt. Toch willen we het u niet onthouden omdat in het zoeken naar een juiste therapeut de naam van een therapievorm wel kan helpen.

De volgende therapieën en werkwijzen behoren tot de mogelijkheden:

Cognitieve Gedragstherapie, Mindfulness, EMDR, Interpersoonlijke Psychotherapie (IPT), Hypnose, Korte Schemagerichte therapie en Lichaamsgerichte Psychotherapie.

E-Health en Beeldbellen

E-health is therapie met gebruik van internet. Er zijn verschillende behandelprotocollen speciaal gemaakt zijn voor gebruik van internet.  Te noemen opties zijn: grip op je dip, slaap lekker of kleur je leven. E-health kan dan een onderdeel uitmaken van de  behandeling bij Praktijk Vandaag. Ook is videobellen via een beveiligde verbinding altijd een optie.

Meten is weten/evaluatie van de behandeling

Aan het begin en aan het einde van de behandeling wordt er een klachtenmeting gedaan mbv een vragenlijst, de zgn ROM meting. Dit gebeurt digitaal en vindt plaats via het Cliëntportaal. In het Cliëntportaal vindt u ook uw dossier en u ontvangt hiervoor een uitnodiging bij aanmelding.